Spletna stran uporablja piškotke. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Sprejmi in zapri

Logistika

Organiziramo in izvajamo cestni transport po Sloveniji ter ostale storitve, povezane z logistiko: skladiščenje, svetovanje, pakiranje, odpremo itd. Pri organizaciji prevozov sta našim zaposlenim in voznikom najpomembnejši hitrost in zanesljivost. Dostavo blaga vršimo delno z lastnimi kapacitetami, delno nam mrežo sestavljajo pogodbeni partnerji, ki so skrbno izbrani in dosegajo visoke kakovostne standarde.

Dostavljamo različne vrste blaga: standardne pošiljke (različnih velikosti), zabojnike, palete in druge vrste blaga, za katere so potrebne posebne prevozne rešitve. Izvajamo tudi vračila blaga vam ali tretji osebi na območju Slovenije.

Transport vršimo čez dan in ponoči (nekateri proizvodi morajo biti dostavljeni že pred odprtjem prodajnih mest).

Logistične rešitve in svetovanje

Učinkovitost vašega poslovanja je odvisna tudi od hitrosti in zanesljivosti storitev, ki so povezane z logistiko. V našem podjetju vam nudimo izvedbo celovite logistike, skupaj z vami ugotovimo in analiziramo specifične potrebe vašega podjetja in pripravimo logistično rešitev, ki je prilagojena vašim potrebam in pogojem distribucije. Poleg strokovnosti poskušamo z vami vzpostaviti vzajemno partnerstvo, ki temelji na osebnem stiku.

Zagotavljamo vam korektno, hitro odzivno in fleksibilno izvajanje logističnih storitev, nadzor nad celotno logistično verigo in informacijami, oblikovanje omrežja za transport in skladiščenje ter sprotno prilagajanje vsem spremembam. Omogočamo vam tudi sledenje in popoln nadzor nad vašim blagom preko računalniške povezave ter druge IT rešitve, ki vam olajšajo poslovanje.

Distribucija in skladiščenje

Z distribucijo zagotovimo, da so naročnikovi proizvodi vsakodnevno oziroma intervalno odpremljeni in dostavljeni v zahtevani količini in kakovosti, ob pravem času, nepoškodovani ter z optimalnimi stroški pravemu kupcu oziroma prodajnemu mestu vašega ali drugega podjetja.

Naše klasične paketne storitve in njihova distribucija vključujejo standarden čas dostave naslednji delovni dan. Če blago ni dostavljeno v prvem delovnem dnevu (stranka ni dosegljiva v tem času), blago poskušamo dostaviti še dvakrat (skupaj trije poskusi dostave), zagotovimo vam tudi potrdilo o dostavi. Ponujamo vam še povratno logistiko: izvajamo vračila blaga vam ali tretji osebi na območju Slovenije.

Prevoze blaga vršimo delno z lastnimi kapacitetami, delno s pogodbenimi partnerji. Distribucijo in organizacijo blaga izvajamo tako iz lastnih, kot iz odpremnih skladišč naših partnerjev. Za optimalnejšo distribucijo imamo na voljo več skladišč po državi (Celje, Maribor, Nova Gorica), v katerih lahko blago prelagamo, sprejemamo, odpremimo. Organiziramo prevoze manjših pošiljk, paketov ter večjih pošiljk, zabojnikov, palet in drugega blaga s kombiniranimi vozili ali tovornjaki.

Ker je pri organizaciji distribucije zelo pomembna hitrost, zanesljivost in pretok informacij, smo stalno v stiku z vsemi, ki so udeleženi pri distribuciji.

V distribucijo je poleg prevozov vključeno tudi skladiščenje ter ravnanje z izdelki v povezavi s prevoznimi storitvami: komisioniranje, obdelava naročil, sestavljanje artiklov, zlaganje, etiketiranje, štetje, sortiranje, kompletiranje, sledljivost s črtno kodo, pripravo in pošiljanje dokumentacije, razkladanje in nakladanje ter prevzem in izdajo blaga, sprejemanje vrnjenega blaga v skladišče ter ostale storitve, ki jih želi naročnik.

Z uporabo naših sodobnih informacijskih sistemov vam omogočamo sledenje ter nadzor nad vašim blagom.

IT rešitve

Informacijske in tehnološke rešitve lahko zelo pospešijo in poenostavijo procese v logistiki, znižajo stroške in tako ugodno vplivajo na celotno poslovanje podjetja. V Ekdisu vam ponujamo širok nabor elektronskih storitev, ki vam omogočajo enostaven dostop do informacij in nadzor nad vašimi pošiljkami.

Izkoristite lahko naš elektronski sistem za pošiljanje in upravljanje vaših pošiljk, ki vam omogoča:

  • Naročanje prevoza pošiljk
  • Tiskanje nalepk s črtnimi kodami
  • Shranjevanje naslovov rednih prejemnikov
  • Zgodovino zapisov

Preko naše spletne aplikacije lahko sledite tudi vaši pošiljki. S tem ste ves čas obveščeni o trenutnem statusu pošiljke oziroma njenem transportu.

Naročilo pošiljke z registracijo

Prevozi tiskanih edicij

Opravljamo redne prevoze po vsej Sloveniji. Vaše publikacije ponoči pravočasno dostavimo na prodajna mesta ali druga vnaprej določena odlagalna mesta (na primer dostava do raznašalcev, založnikov ali njihovih podružnic).

Dobro usposobljeni pogodbeni vozniki razpeljejo publikacije po vnaprej določenih linijah, ki potekajo iz več distribucijskih centrov (Ljubljane, Maribora, Celja in Nove Gorice) na prodajna mesta ali druga določena odlagalna mesta, kjer so v večini postavljeni zabojniki ali vetrolovi, da so vaše edicije zavarovane pred vremenskimi vplivi, vandalizmom ali krajo.

Ko vozniki pripeljejo nove edicije, poberejo tudi remitendo (neprodane izvode) in jo vrnejo v skladišče, kjer lahko založnik zalogo edicij skladišči, lahko mu jo dostavimo ali pa jo pride iskat sam.

Poleg rednih nočnih prevozov ponujamo tudi druge vrste dodatnih prevozov:

  • Prevozi iz tiskarn
  • Prevozi med skladišči
  • Prevozi do poštnih centrov (naročniški izvodi ali izvodi za prodajo na pošti)
  • Prevozi remitendnih izvodov (iz prodajnih mest ali založnikom)
  • Drugi prevozi po naročilu
Array